Iskalnik pnevmatik Dealer Finder

Zgodovina

Kratka zgodovina skupine Toyo Tire

Pnevmatike Toyo so sinonim za inovacije, kakovost, zmogljivost in odlično služijo že 70 let, vključno s 36 leti v Evropi. Skupina Toyo ima skupaj razvoj, proizvodnjo, testiranje, distribucijo in trženje po vsej Ameriki, Evropi, Aziji, na Bližnjem vzhodu in v Oceaniji.

Tako so si pnevmatike Toyo zgradile trden ugled po vsem svetu. In kdo pozna pnevmatike bolje kot ljudje, ki jih proizvajamo in prodajamo vsak dan? V Evropi so pnevmatike Toyo prejela priporočila na številnih testih revij, medtem ko so v Združenih državah Amerike severnoameriški trgovci s pnevmatikami pnevmatike Toyo razglasili za vodilno blagovno znamko »#1 Overall Brand«, in to že kar sedemkrat od leta 2000.

Ustanovitev

Vizija izdelave odličnih pnevmatik se je začela avgusta 1945, ko je ustanovni predsednik Rikimatsu Tomihisa na Japonskem ustanovil podjetje Toyo Tire & Rubber Co, Ltd.

Leta 1975 je bilo v Nemčiji ustanovljeno podjetje Toyo Reifen GmbH, prvo evropsko podjetje v skupini Toyo Tires. Sledili sta podjetji Toyo Tyre UK leta 1981 in Toyo Banden B.V na Nizozemskem leta 1989.

Leta 2005 je bila ustanovljena družba Toyo Tire Europe kot sedež poslovalnic Toyo v Evropi in matična družba družb Toyo Tyre (UK) Ltd, Toyo Tire Benelux B.V in Toyo Tire Italia Spa. Družba Toyo Tire Europe je postala odgovorna za vso prodajo in trženje uvoznikom in hčerinskim družbam po vsej Evropi.

Leta 2008 je bila v Moskvi ustanovljena družba Toyo Tire RUS, leta 2014 pa je bila ustanovljena tudi družba Toyo Tire Deutschland GmbH za upravljanje prodaje in trženja v Nemčiji in Avstriji.

Uporabe

Da bi zadovoljili zahteve kupcev in postavili nekaj trendov v procesu, so Toyo pnevmatike postale tudi vodilne na področju vgradnje in dinamičnih uporab pnevmatik.

Med širitvijo trga prilagojenih vozil v začetku 21. stoletja so se Toyo pnevmatike odzvale z visoko zmogljivimi pnevmatikami z nizkim profilom in velikim premerom platišča. Zelo uspešni pnevmatiki Proxes T1s so sledile Proxes T1R, Proxes T1 Sport, leta 2015 pa je bila predstavljena pnevmatika Proxes T1 Sport plus. Nova pnevmatika zagotavlja oprijem na mokri podlagi razreda »A« v vseh ozirih, hkrati pa navdušenim voznikom še vedno zagotavlja razburljivo zavijanje in zaviranje.

Terenske in SUV pnevmatike

V podjetju Toyo Tires so strokovnjaki za pnevmatike SUV in 4×4. Ponudba cestnih pnevmatik sega od pnevmatik Proxes T1 Sport SUV Ultra High za hitro uporabo na avtocesti do pnevmatik Open Country H/T, ki se odlično podajo vozilom 4×4 in pickup.

V razredu 4×4 so pnevmatike Open Country A/T plus namenjene resnejši terenski vožnji, Open Country M/T pa zagotavljajo mobilnost, ki vas popelje naprej. Dirkalne različice pnevmatike Open Country M/T so bile uporabljene za zmage na FIA Cross Country Rally Championship 2 Wheel Trophy, FIA T2 Cross Country Championship, Baja 1000 in več etapah relija Dakar.

Motošport

Pnevmatike Toyo Tires Toyo se uporabljajo v skoraj vseh oblikah motošporta. Od 24-urnih dirk Spa in vzdržljivostnih dirk VLN do Porschejevega prvenstva v Veliki Britaniji so Toyojeve pnevmatike uporabljene v številnih razredih dirkalnih stez, zelo uspešen Proxes R888 pa je bil leta 2015 dopolnjen s Proxes R888R, ki ponuja še višjo stopnjo oprijema, doslednosti in moči v ovinkih.

Sedanjost

Toyo Tire Europe GmbH ima tri hčerinska prodajna podjetja in distributerje na vseh večjih evropskih trgih.

Naš portfelj pnevmatik zajema širok nabor uporabe – od visokozmogljive linije Proxes, ki jo navdihujejo dirke, do linije Open Country za 4×4 in SUV-e ter okoljske osveščene serije NanoEnergy. Ne glede na to, kateri avto, 4×4, SUV ali kombi vozite, ima Toyo Tires prave pnevmatike za vas.

Zavezanost podjetja Toyo Tires k inovacijam, kakovosti, zmogljivosti in odličnim storitvam za stranke je neomajna in trajna.