Iskalnik pnevmatik Dealer Finder

Novice

Vrnitev na dirkališče

29. maj 2024

Toyo Tires se bo pridružil 24-urni vzdržljivostni dirki ADAC RAVENOL Nürburgring. Ekipa Toyo Tires za dirkališča bo tekmovala v razredu dirke SP10, ki bo potekala od 1. do 2. junija.


 Slike z lanskoletne 24-urne vzdržljivostne dirke na Nürburgringu

Ekipa je za dirko prijavila dva dirkalnika, oba Toyota GR Supra GT4 EVO. Avtomobil št. 170 bodo vozili Andreas Gülden, Tim Sandtler in Marc Hennerici. Avtomobil 171 bo za volanom imel Takayuki Kinoshita, Heiko Tönges in Michaela Tischnerja. Oba avtomobila bosta uporabljala dirkalne pnevmatike Toyo Tires Proxes, ki so jih razvili na Nürburgringu.

Na 24-urni dirki Nürburgringa, ki slovi kot ena najtežjih vzdržljivostnih dirk na svetu, se bo na letošnji dirki 130 dirkalnikov v 24 razredih spopadlo s celotno 25 km dolgo stezo. Letos bo Toyo Tires sodeloval že petič, saj sodeluje že od leta 2010. Ekipa je kvalifikacijsko dirko za Nürburgring 24h končala na P1 in P2, kar je štelo tudi za izvedbo serije NLS 2024. Z naraščajočim zaupanjem ekipe se je vseh šest lanskih voznikov, vključno z ambasadorjem znamke Proxes Takayukijem Kinoshito, vrnilo na tekmovanje na letošnji dirki.

Pričakuje se, da bo dirko spremljalo skoraj četrt milijona gledalcev na točkah okoli Nürburgringa. Za tiste, ki tega ne morejo biti, si lahko dirko ogledate v živo na uradnem YouTube kanalu dogodka: www.youtube.com/@24hnbr

Proxes je blagovna znamka pnevmatik Toyo Tires. Celotno paleto pnevmatik Proxes najdete tukaj.

Dirko lahko spremljate tudi na našem Instagram računu @toyotiredeutschland

 

Zadnje novice