Iskalnik pnevmatik Dealer Finder

Novice

Celovito sodelovanje z Univerzo Doshisha

08. marec 2024

Korporacija Toyo Tire je danes podpisala celovit sporazum o sodelovanju za skupni razvoj več tehnologij in človeških virov. Izobraževalna korporacija Doshisha, ki jo vodi Asako Ueki, se nahaja v mestu Kyoto. Takashi Shimizu, predsednik, podpisan za korporacijo Toyo Tire Corporation.
 
(Slika: predsednica univerze Doshisha, Asako Ueki / Toyo Tires predsednik, Takashi Shimizu)

Univerza Doshisha si je zastavila cilj »izboljšati raziskovalne zmogljivosti z ustvarjalnostjo in sodelovanjem«. Njihov program V VIZIJI 2025 aktivno predstavlja informacije o akademskih rezultatih raziskovalnih dejavnosti, s prenosom tehnologij intelektualne lastnine ter ustvarjanjem novih tehnologij in novih industrij. Z razvojem skupnih raziskav, ki so se tradicionalno osredotočale na »posameznik za posameznika«, in upoštevanjem skupnih raziskav »organizacija za organizacijo« je njihov cilj izkoristiti korporativne vire in informirati družbo z rezultati raziskav.

Podjetje Toyo Tires v središču svojega poslovnega upravljanja postavlja avtomobilske pnevmatike in gumijaste dele in si prizadeva rešiti različna družbena vprašanja, da bi napredovalo in razvilo avtomobilsko industrijo ter uresničilo bogatejšo družbo mobilnosti. Poleg razvoja materialov in izdelkov z visoko dodano vrednostjo si prizadevajo za udobje, varnost in zmanjšanje vpliva na okolje v fazi uporabe ter izgradnjo zbirke človeških virov za podporo ustvarjanju gospodarske, družbene in okoljske vrednosti.

Na podlagi tega dogovora bosta Univerza Doshisha in Toyo Tires vzajemno zagotavljala in prilagajala svoje edinstvene vire z visoko dodano vrednostjo, razvijala posameznike, ki lahko prispevajo k družbi, in spodbujala uresničevanje uporabnih tehnologij. Sodelovanje bo usmerjeno v uresničevanje uspešnejše družbe.
 
Obe strani bosta skupaj delali na štirih glavnih pobudah, kot je projekt sodelovanja Doshisha University–Toyo Tires. V obdobju sporazuma, 5 let od aprila 2024, Toyo Tires načrtuje, da bo prispeval približno 100 milijonov jenov za podporo temu projektu.

 
Univerza Doshisha – pregled projekta sodelovanja s Toyo Tires

[1] Ustvarjanje in izvajanje novih skupnih raziskav
Univerza Doshisha ima vrhunske raziskovalne vire na številnih specializiranih področjih, kot so kemija, mehanika, materiali, električna in elektronika ter podatkovna znanost. Toyo Tires razvija tehnologije naslednje generacije, kot so tehnologija merjenja in vizualizacije (trenje in obraba, vibracije in hrup, zmogljivost gibanja), tehnologija pnevmatik naslednje generacije (brezzračne pnevmatike), napredno tehnologijo razvoja materialov (raziskave trajnostnih materialov) in podatkovno znanost (rešitve zaznavanja pnevmatik).
 
Univerza Doshisha in Toyo pnevmatike bodo pospešile večplastne skupne raziskave o različnih individualnih raziskovalnih temah. Raziskava bo zgradila trden odnos, ki bo vodil k vzajemnemu razvoju med industrijo in akademskim svetom ter pospešil družbeno implementacijo tehnologij, ki jih je mogoče uporabiti za pnevmatike.

[2] Akademski viri univerze Doshisha in Toyo Tires, vključno s tehničnim posvetovanjem
Poleg tega bo univerza Doshisha Toyo pnevmatikam zagotovila obsežne akademske vire, kar bo ustvarilo okolje, ki bo omogočalo prilagodljiv dostop do področij zunaj njihovega strokovnega znanja. S pravočasnim zagotavljanjem visoko specializiranega in raznolikega znanja z univerze Doshisha kot odziv na akademska posvetovanja bodo Toyo pnevmatike lahko reševale probleme na kompleksen in večplasten način, skrajšale raziskovalna obdobja in uresničile končne tehnologije.

[3] Izobraževanje za študente univerze Doshisha in zaposlene v Toyo Tires, ki uporabljajo različne sisteme na univerzi Doshisha
Poleg gojenja specializiranega znanja na podiplomski šoli Univerze Doshisha zagotavlja osnovne in napredne veščine z uporabnimi sposobnostmi, vključno z
•    Globalni tečaj upravljanja virov, skupni izobraževalni program podiplomske šole, ki študentom pomaga pridobiti osnovno pismenost
•    Comm 5.0-AI/Data, ki spodbuja inovacije človeških virov z uporabo tehnologije in znanja umetne inteligence in podatkovne znanosti.
•    Management tehnologije, katerega cilj je razviti odlične kadre, ki bodo tehnologijo uporabljali pri upravljanju in spodbujali korporativno inoviranje.
 
Toyo Tires bodo te priložnosti za učenje prejele na univerzi Doshisha in jih aktivno uporabljale za ponavljajoče se izobraževanje za razvoj prihodnjih človeških virov. Na univerzi Doshisha podiplomski študenti poglobijo svoje učenje skupaj s poslovneži in to izkušnjo uporabijo za oblikovanje kariernih načrtov za podiplomske študente in razvoj posameznikov z večplastno perspektivo. Z združevanjem znanja obeh strani bo sodelovanje med industrijo in univerzami pospešilo razvoj korporativnih inženirjev.

[4] Podpora kariernemu razvoju
Toyo Tires bo sodeloval s kariernim centrom univerze Doshisha, da bi študentom univerze zagotovil karierno podporo s poslovnega vidika. Programi za podporo karieri, kot so pripravništva in seminarji, ter interakcija z zaposlenimi v Toyo Tires, vključno z diplomanti, bodo ustvarjene priložnosti za študente, da se povežejo z družbo in razvijejo svojo sposobnost samostojne izbire prihodnosti in prispevajo k oblikovanju ozaveščenosti o delu.

Zadnje novice