Iskalnik pnevmatik Dealer Finder

Novice

Svetovno prvenstvo v ciklokrosu UCI 23/24, se je začelo

06. november 2023

Podjetje Toyo Tire Holdings of Europe že tretje leto zapored nadaljuje partnerstvo s svetovnim prvenstvom v ciklokrosu UCI.

Tako kot prejšnja leta je tudi letos svetovno prvenstvo v ciklokrosu UCI začelo novo sezono v ZDA. Tudi letos vsebuje skupno 14 krogov priljubljene kolesarske dirke, od tega 13 v Evropi. V sezoni 2023/2024 je registriranih 29 ekip s skupno 197 kolesarji. Toyo Tire Holdings of Europe GmbH že tretjič zapored podpira svetovno prvenstvo v ciklokrosu UCI kot sponzor v sezoni 2023/2024.

Prva dirka svetovnega pokala v ciklokrosu UCI letošnje sezone je potekala 15. oktobra v Waterlooju v ZDA. Medtem ko je svetovna prvakinja Fem van Empel očitno zmagala v ženskem elitnem razredu, je bila moška dirka bolj vznemirljiva. Sprva je prevzel vodstvo Eli Iserbyt. Toda po težavah s čevlji bi moral Eli Iserbyt za zmago nadoknaditi 20 sekund za Thiboujem Nysujem in Pimom Ronhaarjem. Zmogel si je priboriti drugo mesto, vendar pa je dirko zmagal Thibou Nys.

Druga dirka je potekala 29. oktobra v Maasmechelenu v Belgiji. V razredu ženske elite je svetovna prvakinja van Empel že zelo zgodaj prevzela vodstvo in že drugič v letošnji sezoni zasedla prvo mesto. V razredu moške elite so stvari spet postale vznemirljive, saj je Michael Vanthourenhout na začetku prevzel vodstvo, vendar se ni mogel odlepiti od Ronhaarja. Ko sta Michael Vanthourenhout in Pim Ronhaar vstopila v zadnji krog, je Eli Iserbyt prevzel vodstvo in se boril s Thiboujem Nysom in Larsom van der Haarjem za prvo mesto. Na koncu je Lars van der Haar uspel prevzeti vodstvo in odnesel zmago. Eli Iserbyt je v letošnji sezoni znova zasedel drugo mesto. 

Naslednja dirka bo 12. novembra v Dendermondeju v Belgiji. Zanima nas, ali bo svetovna prvakinja Fem van Empel tudi letos na vrhu lestvice najboljših in kako se bo nadaljevalo v razredu moške elite.