Iskalnik pnevmatik Dealer Finder

Novice

Toyo Tires na AMTS 2024

14. marec 2024

Od 22. do 24. 3. 2024 bo v Budimpešti potekal AMTS 2024. Podjetje Toyo Tires bo znova prisotno s stojnico.

Razstava AMTS poteka od leta 2006. Takrat se je začela na skupni površini cca 14.000 m². Od takrat je dogodek prerasel v eno najpomembnejših tuning razstav na evropski celini z letošnjo skupno površino približno 125,000 m² in bo v treh dneh v letu 2024 gostil več kot 1000 vozil.

Letos bo podjetje Toyo Tires ponovno prisotno na AMTS skupaj z AKH. Lani je bila tekalna plast Toyo Tires v AMTS pripeljana v manjši obliki in je bila med obiskovalci zelo priljubljena. Zato bo tudi letos na AMTS na voljo evropska tekalna plast Toyo Tires. Na ogled bo 5 legendarnih avtomobilov, med njimi eden iz JP in pravi dirkalnik znamke Ring Racing v videzu Toyo Tires.

 

Vendar na stojnici ni mogoče občudovati samo avtomobilov. V prtljagi je tudi nova trajnostna konceptna pnevmatika Toyo Tires, ki je bila prvič prikazana na avtomobilskem salonu v Tokiu 2024 in jo je zdaj mogoče občudovati na AMTS 2024. Konceptna pnevmatika je izdelana iz 90-odstotno trajnostnih materialov. Od tega je 60 odstotkov obnovljivih materialov, vključno z butadienskim kavčukom, pridobljenim iz biomase, stiren-butadienskim kavčukom, pridobljenim iz biomase, riževim luščem, pepelom, silicijevim dioksidom, rastlinskim oljem in poliestrom, pridobljenim iz organskih surovin. Nadaljnjih 30 odstotkov pnevmatike je izdelanih iz recikliranih materialov, vključno z butadiensko gumo, pridobljeno iz CO2, recikliranimi sajami, reciklirano žico s kroglicami in reciklirano jekleno vrvico.

 

Tudi reli različica pnevmatike Open Country M/T je izdelana iz 50 odstotkov trajnostnih materialov in preizkušena na reliju Dakar. Tako lahko trajnostno konceptno pnevmatiko Toyo Tires razumemo kot odskočno desko za povečanje trajnostnih materialov v serijski proizvodnji na 40 odstotkov do leta 2030 in na 100 odstotkov do leta 2050. Vizualno bo konceptna pnevmatika takoj izstopala na razstavnem prostoru AMTS 2024, saj njen stranski profil navdihujejo teme električnih polprevodnikov in trajnosti.

Poleg vrhuncev avtomobilov in pnevmatik bo podjetje Toyo Tires obiskovalcem AMTS 2024 ponovno ponudilo reakcijsko igro z nekaj nagradami. Vendar to ni edino mesto, kjer je mogoče osvojiti nagrade podjejta Toyo Tires. Obiskovalci AMTS 2024 se lahko veselijo žrebanja za avto v videzu Toyo Tires na glavnem odru.

Zadnje novice