Iskalnik pnevmatik Dealer Finder

Novice

Zmaga v bitki D1GP Tanso

14. maj 2024

V nedeljo, 12. maja, je Hokuta Matsuyama osvojil svojo prvo samostojno zmago v GR Corolli v 2. krogu letošnjega D1GP na stezi v Okuibuji.

V kaotičnem tekmovanju, namočenim z dežjem, je Matsuyama s svojo Toyoto GR Corolla (GZEA14H) osvojil prvo mesto v tekmovanju Tanso (solo). Drugi voznik ekipe Toyo Tires, Yuki Tano, ki je šele letos stopil na D1GP, je zasedel drugo mesto. Obetajoči Tano je bil prvak serije D1-Lights leta 2022.

Hokuta Matsuyama

Ekipa Toyo Toyota GR Corolla

Yuki Tano

Konec tedna je bil prvi tekmovalni izzid za Toyoto GR Corollo, ki je bila izdelana za letošnje tekmovanje D1GP. Matsuyama je svojo zmago komentiral z besedami: »Nisem si mislil, da bo dovolj za zmago na solo dirki, vendar je bila vožnja enostavna, zato sem mislil, da se bom lahko uvrstil in tekmoval.«

Vendar vožnja ni bila enostavna, saj je Matsuyama v petek utrpel poškodbo motorja in je moral avto voziti zelo previdno, da bi zaščitil svoj obnovljen motor, poleg tega pa se je spopadal s stalnim dežjem.

Športnika ekipe Toyo Tires, Hideyuki Fujino in Masato Kawata sta se prav tako uvrstila v bitko (Tsuiso) z dvojnim driftom.

V Tsuisu se je Yuki Tano izkazal za najboljšega tekmovalca ekipe Toyo Tires, saj je dosegel polfinale. Napeta bitka s Saitom v polfinalu, kjer sta se izenačila po točkah pred ponovnim preizkusom, kjer je Saito napredoval po zaostanku Tana. Vendar pa je bil njegov nastop Tana dovolj dober, da je zasedel tretje mesto na stopničkah.

Zadnje novice