Iskalnik pnevmatik Dealer Finder

Novice

Open Country sodeluje na SCORE Baja 500

27. maj 2024

Pnevmatiki Open Country M/TR, dirkaška različica 4×4 in off-road Open Country M/T bosta uporabljeni na letošnjem tekmovanju SCORE Baja 500.

Toyo Tires bo na tekmovanju SCORE Baja 500, ki se začne v sredo, 29. maja, in konča v nedeljo, 2. junija, sodeloval s štirimi ekipami.
Terenske pnevmatike Open Country bodo za svoje trofejne terence uporabili naslednji tekmovalci:
1.    Bryce Menzies, zadnji zmagovalec Baja 500;  
2.    Alan Ampudia, zmagovalec letošnjega SCORE San Felipe;
3.    Tavo Vildosola, ki je končal na tretjem mestu v San Felipe 250;
4.    Novinec Christopher Polvoorde.


 
(Od leve: Tavo Vildosola, Alan Ampudia, Bryce Menzies


SCORE Baja 500 je druga dirka svetovnega prvenstva v puščavi SCORE. Po uspehu v 1. krogu, SCORE San Felipe 250, si bo Toyo Tires prizadeval izenačiti ta uspeh v drugem krogu.
Baja 500 je tradicionalna dirka, ki letos poteka že 56. in je ena najtežjih terenskih dirk na svetu. Tekmovalci začnejo tekmo v Ensenade na mehiškem polotoku Baja California in drvijo približno 480 milj (770 km) skozi razgibana puščavska in skalnata gorska območja. Za premagovanje nestabilnih cestnih površin so pnevmatike ključna komponenta, ki zahteva visoko zmogljivost na grobih cestah in vzdržljivost.

Toyo Tires prispeva pnevmatike Open Country M/TR, dirkanju prilagojeno različico 4×4 in pnevmatike off-road Open Country M/T, ki so visoko ocenjene na severnoameriškem trgu. Ta izdelek in druge pnevmatike serije Open Country pri razvoju izdelkov izkoriščajo izkušnje, pridobljene na terenskih dirkah po vsem svetu, da izboljšajo zmogljivost. S številnimi zmagami na puščavskem svetovnem prvenstvu SCORE so bile izboljšane vlečna zmogljivost, tekalna plast, zaviranje in sposobnost upravljanja na grobih cestah v kombinaciji s strukturno trdnostjo, ki zagotavlja visoko odpornost na poškodbe, kar vse dokazuje zmogljivost pnevmatik.

Lansko dirko si lahko ogledate na YouTubu.
2023 SCORE Baja500

Zadnje novice