Iskalnik pnevmatik Dealer Finder

Novice

Open Country cilja na zmago Baja 1000

09. november 2023

Toyo Tires bo na letošnji na Baji 1000 podpiral dve ekipi, Bryce Menzies in Team JAOS, ki bosta tekmovali od 16. do 18. novembra. Toyo Tires bo ekipama dobavljal serijo pnevmatik za pickup tovornjake/SUV Open Country.

Ekipa Bryc  Ekipa JAOS

Zadnja dirka svetovnega prvenstva v puščavi SCORE je SCORE BAJA 1000, ena najbolj konkurenčnih dirk na svetu, ki poteka približno 1300 milj (približno 2090 km) od La Paza na polotoku Baja California do Ensenade. Štart težke terenske dirke se začne v četrtek ob 9.00 MST (CET –8 h). Vozniki se bodo odvisni od svojih pnevmatik za hitro krmarjenje po grobih površinah z odlično vzdržljivostjo, da bodo kar najbolje izkoristili voznikove spretnosti pri premagovanju proge. Pnevmatike serije Open Country, ki bodo dobavljene za to, 56. izvedbo dirke Baja 1000, so bile razvite na podlagi izkušenj, pridobljenih s sodelovanjem na terenskih dirkah po vsem svetu. Prispevale so že k številnim zmagam s sposobnostjo oprijema na grobih površinah in vzdržljivostjo proti udarcem med vožnjo.

Tokrat bosta ekipo Toyo Tires vodila Bryce Menzies, ki je letos osvojil Baja 500 in Baja 400, ter Alan Ampudia, ki je leta 2019 osvojil Baja 1000. Ekipa bo na vozilu ekipe uporabila model »Open Country M/TR«, prilagojeno različico modela »Open Country M/T«.

Ekipa JAOS pa bo opremila svoj avtomobil z modelom »Open Country R/T«. Ekipo JAOS upravlja Jaos Co., Ltd., obsežen proizvajalec SUV-jev in delov za 4WD, s katerim ima Toyo Tires sklenjeno strateško partnerstvo. Toyo Tires namerava osvojiti letošnje prvenstvo skupaj z našimi podprtimi ekipami, vključno z Bryceom Menziesom, ki je trenutno na vrhu lestvice svetovnega prvenstva v puščavi.