Iskalnik pnevmatik Dealer Finder

Novice

Skrajšana dirka ekipi preprečila možnost stopničk

03. junij 2024

Po najkrajši 24-urni dirki v svoji zgodovini je Toyo Tires na Ring Racing končal na 5. in 6. mestu v razredu SP10.

Oba avtomobila Toyota GR Supra GT4 Evo sta bila opremljena z najnovejšo pnevmatiko Proxes Slick, ki so jo razvili na dirkališču Nürburgring. Z napovedjo dežja takoj po začetku dirke je bilo treba na jutranjem sestanku načrtovati voznike in taktike, saj so mokre pnevmatike Proxes imele manj testiranj zaradi manjšega števila deževnih dirk na Langstrecken-Serie.

Oba Toyotina avtomobila sta se uvrstila na 6. in 11. mesto v skupini 15 avtomobilov v svojem razredu. Vodilni avto, #170 je bil v P6 z avtomobilom #171 v P11. Oba avtomobila sta štartala v deževnih razmerah. Mehanske težave so pripeljale avto #170 v bokse za približno 30 minut, avto pa je zdrsnil na deveto mesto, prehitel ga je avto, #171, ki se je povzpel na osmo mesto s startnega položaja 11.

Popravila so bila končana, dirkalnik številka #170 je napredoval in se povzpel nazaj na šesto mesto, tik za drugim dirkalnikom, #171, ki je bil peti, preden je bila dirka ob 23.23 zaradi goste megle,ki se je spustila na stezo, označena z rdečo zastavo. Megla je bila tako gosta, da so organizatorji svetovali, da je bilo dirkanje prekinjeno vsaj do 8. ure naslednje jutro.


Naslednje jutro je megla še kar vztrajala. Direktor dirke je ob 09.30 odprl štartne položaje, kolona vozil se je oblikovala, vendar so ekipe dolgo čakale. Obvestila so se še naprej odlagala začetek dirke, saj se vreme ni izboljšalo. Nazadnje, štiri ure po odprtju boksov, ob 13.30, se je dirka ponovno začela s 5 krogi za varnostnim avtomobilom. Na zakljčku tega je nadzor dirke sporočil, da se bo dirka končala. Ob 15.05, še preden je preteklo 24 ur, se je končala najkrajša 24-urna dirka na Nürburgringu doslej in zagotovljena sta bila peto in šesto mesto dveh dirkalnikov Toyota GR Supra GT Evo. Ekipa se je lahko le spraševala, kaj bi se lahko zgodilo.

Dirkalnika se bosta čez tri tedne vrnila na Nürburgring na tretjo dirko Nürburgringa Langstrecken-Serie, 69. ADAC Westfalenfahrt, ko bosta upala na boljše tekmovalno vreme.

Zadnje novice