Iskalnik pnevmatik Dealer Finder

Novice

Menzies zmagal Baja 1000 in svetovno puščavsko prvenstvo 23

21. november 2023

Predsednik Toyo Tire Holdings of Europe, Kenta Kuribayashi, sporoča, da sta Bryce Menzies s sovoznikom Andyjem McMillinom in Tavo Vildósolo skupna zmagovalca 56. izvedbe SCORE Baja 1000 in svetovnega prvenstva v puščavi 2023 v svojem tekmovalnem terencu Toyo Tires.

Ein Bild, das draußen, Reifen, Landfahrzeug, Fahrzeug enthält.

Automatisch generierte Beschreibung

Ta prelomna zmaga je Menziesova prva zmaga na Baja 1000 v njegovi impresivni dirkaški karieri, ki je umeščena v močno leto, v katerem je končal s tremi skupnimi zmagami na štirih dirkah. Menzies #7 Red Bull/Toyo pnevmatike/KMC kolesa AWD Mason Motorsports Trophy Truck je začel Baja 1000 v najboljšem štartnem položaju in vodil pred skupino 30 tekmovalcev v razredu tovornjakov Premier Trophy. 22 ur, 35 minut in 33 sekund in 1310,94 milj (2109,75 km) pozneje je terenec #7 Trophy prečkal črto v Ensenadi, Kalifornija kot prvi. Ekipa se je zanašala na pnevmatike Toyo Open Country M/T-R,ki so jih pripeljale do cilja na prvem mestu. 

Poleg zmage je vključenih še nekaj drugih pomembnih rezultatov;

  • Christopher Polvoorde je s sovoznikoma Rayem Griffithom in Mikeom Walserjem zasedel tretje mesto v razredu Trophy Truck.
  • Gustavo Vildósola starejši je ponovno zasedel prvo mesto, tako je neporažen v tej sezoni in prvak v skupni sezoni v razredu SCORE Trophy Truck Legends.
  • Jason McNeil je osvojil skupni naslov v razredu Trophy Truck Spec.
  • Ekipa Block House Racing je zasedla prvo mesto v razredu SCORE Pro Stock UTV s terencem Can-Am Maverick R, pri oblikovanju katerega je sodeloval pokojni Ken Block. Hči Lia Block, žena Lucy Block in Rodrigo Ampudia so to edinstveno vozilo usmerjali do zmage. 

Če želite izvedeti več o liniji pnevmatik Open Country za lahka tovorna vozila in SUV-je, obiščite: Open Country (toyotires.eu).

Zadnje novice