Iskalnik pnevmatik Dealer Finder

Novice

Proxes Sport 2 z oceno »DOBRO«

18. marec 2024

Po Toyo Proxes Comfort je Toyo Proxes Sport 2 prejel tudi rezultat testa »DOBRO«, ki ga je izvedel Autobild

Na testu pnevmatik revije Autobild Allrad, objavljenem 15. marca, je bil Proxes Sport 2 preizkušen v dimenziji 235/55 R19. Skupno je test pnevmatik vključeval 11 modelov pnevmatik različnih proizvajalcev. Preizkušene so bile kategorije mokra, suha in terenska pnevmatika. Nenavadno pri letošnjem testiranju pnevmatik je bilo, da so tekalne plasti pnevmatik, ki so bile zasnovane za uporabo na cesti, testirali tudi terensko. To je zato, ker se preizkušena velikost pnevmatik uporablja tudi pri vozilih SUV s štirikolesnim pogonom, ki jih lastniki pogosto vozijo izven cest, na plažah ali v blatu.

Proxes Sport 2 je dokazal svoje lastnosti v vseh 3 testnih kategorijah – tudi na terenu. Pnevmatika je dobila še posebej dobre ocene pri vožnji v blatu (ocena »2+«) in pesku (ocena »2«). Pnevmatika pa je pokazala tudi dober oprijem na travi in gramozu.

Poleg tega je pnevmatika Proxes Sport 2 navdušila z:

  •  kratko zavorno potjo;
  •  dinamično vodljivostjo na suhih pobočjih;
  •  ugodno ceno.

Pred samo enim tednom so pnevmatike TOYO uspele proslaviti rezultat testa »DOBRO«, ko je bila pnevmatika Proxes Comfort na velikem testu letnih pnevmatik Autobild 2024 ocenjena z oceno »DOBRO«.

Več informacij o pnevmatiki in podatkih o oznakah EU je na voljo tukaj.

Zadnje novice