Iskalnik pnevmatik Dealer Finder

Novice

Dirkanje v trajnostno prihodnost

19. april 2024

Dirkalne pnevmatike Proxes slick, izdelane iz trajnostnih materialov, so osvojile dve od prvih 4 dirk Langstrecken-Serie na Nürburgringu.

Pnevmatike Proxes Slicks, izdelane z uporabo naprednih trajnostnih tehnologij, so bile oprema na Toyota GR Supra GT4 EVO ekipe Toyo Tires na Ring Racingu za zmago na prvi in tretji dirki Langstrecken-Serie na Nürburgringu v razredu SP10.

Pnevmatika Proxes slick race vsebuje številne trajnostne surovine. Najnovejša specifikacija, razvita na Nürburgringu, uporablja rastlinsko olje, silicijev dioksid iz riževih luščin in reciklirano žico iz kroglic. Ustvarjen je izdelek, ki je trajnosten in učinkovit, tudi ob ekstremni uporabi. Ta inovacija prispeva k politiki Toyo Tires za uresničevanje življenja trajnostne mobilnosti.

Dve Toyoti GR Supra GT4 Evos tekmujeta v vzdržljivostni seriji NLS 2024, katere cilj je zmagati v razredu SP10 (GT4). Obe sta opremljeni s pnevmatikami Nürburgring Proxes slick, razvitimi iz trajnostnih materialov. Pred kratkim je ekipa v tretjem krogu serije v soboto, 13. aprila, končala na prvem in drugem mestu v svojem razredu, naslednji dan pa je v četrtem krogu osvojila drugo mesto.

Trajnostna konceptna pnevmatika
V začetku letošnjega leta je podjetje predstavilo razvito konceptno pnevmatiko, ki obsega največji delež trajnostnih materialov doslej – 90 %. Pnevmatika je bila razstavljena na avtomobilskem salonu v Tokiu in pozneje na nedavni razstavi AMTS v Budimpešti. Ta pnevmatika je vsebovala butadienski kavčuk, pridobljen iz CO2, ustvarjenega v proizvodnem procesu, ki bi bil sicer odpadni proizvod. Celotna razgradnja recikliranega in obnovitvenega materiala je prikazana spodaj.

Proxes Slicks še naprej razvijajo trajnostni koncept v resnično ekstremnih razmerah. Inovativne pnevmatike bodo 1. junija 2024 na Nürburgringu 24 ur tekmovale na ultimativnem vzdržljivostnem izzivu.

Toyo Tires uporablja podatke in znanje, pridobljene na vzdržljivostnih dirkah, pri razvoju prihodnjih visokokakovostnih in visoko zmogljivih izdelkov. Razvoj prispeva k politiki Toyo Tires za uresničevanje življenja trajnostne mobilnosti.

Zadnje novice