Iskalnik pnevmatik Dealer Finder

Novice

Toyo Tires sodeluje na reliju Asia Cross Country Rally

23. april 2024

FLEX SHOW AIKAWA Racing bo sodeloval s TOYO na reliju Asia Cross Country Rally

FLEX SHOW AIKAWA Racing bo s TOYO sodeloval na reliju Asia Cross Country Rally (AXCR). Ekipo, ki jo vodi Sho Aikawa, od leta 2018 sponzorira Toyo Tires. Z dirkalnikom Toyota Land Cruiser 150 Prado, opremljenim s pnevmatikami Open Country, si ekipa na letošnji dirki prizadeva za zmago v razredu. Dirkalnik bo vozil D1GP Masato Kawabata, ki je tudi izkušen voznik relija. Kawabata je zmagal v razredu na lanskem XCR Sprint Cupu in reliju Hokkaido. Leta 2019 je ob prvem nastopu v AXCR dosegel 2. mesto.

Od nedelje, 11. avgusta, bo AXCR vključeval 6 časovno omejenih etap, dolgih več kot 1000 km po Tajski in Maleziji. Dirka, ki poteka od leta 1996, je terenski reli s certifikatom FIA.

Letos je dogodek potekal že 29. leto. Začenši v Surat Thani z razgledom proti Tajskemu zalivu proga tekmovalce popelje proti jugu in v Malezijo. Dirka se zaključi v Kuala Lumpurju, s skupno potovalno razdaljo okoli 2000 km. Letošnji izzivi bodo prepredeni z ostrimi gorami in gostimi gozdovi za prečenja, ki zahtevajo odlično mobilnost, vzdržljivost in hitrost.

Toyo Tires uporablja podatke in znanje, pridobljeno na reli dirkah, pri razvoju prihodnjih visokokakovostnih in visokozmogljivih izdelkov. Razvoj prispeva k politiki »uresničevanja trajnostnega življenja mobilnosti« podjetja Toyo Tires.

 

Zadnje novice