Iskalnik pnevmatik Dealer Finder

Novice

1. in 2. mesto v kvalifikacijah za Nürburgring

17. april 2024

Toyota GR Supra GT4 EVO številka 170 zmagala, številka 171 pa zasedla drugo mesto v soboto na 3. dirki Langstrecken-Serie na Nürburgringu

Toyo pnevmatike z Ring Racingom so v soboto, 13. aprila, osvojile prvo in drugo mesto v razredu SP10 v kvalifikacijah ADAC 24h Nürburgring. Kvalifikacije so štele tudi kot 3. in 4. krog Nürburgringa Langstrecken-Serie. Oba dirkalnika Toyota GR Supra GT4 EVO sta se udeležila obeh dirk v soboto in nedeljo, 14. aprila, na Nürburgringu. Na nedeljski dirki je avtomobil številka 171 končal na drugem mestu, medtem ko je težava povzročila ustavitev avtomobila številka 170. Oba sta se uspešno uvrstila na 24-urno dirko.

(Levo: TOYOTA GR Supra GT4 EVO, desno: nagradne trofeje razreda SP10)

Na prvi dirki se je dirkalnik št. 170 uvrstil na 4. mesto za 24-urno dirko, medtem ko je avto št. 171 zasedel 7. mesto. Kvalifikacije so določene na podlagi najhitrejšega kroga in ne vrstnega reda dirke. Oba dirkalnika sta morala hitro zaporedoma prehiteti rivalski ekipi, dirkalnik št. 170 je prevzel vodstvo na dirki, dirkalnik št. 171 pa se je povzpel na drugo mesto. Dve najboljši uvrstitvi za Toyojeve pnevmatike z dirkalnikom Ring Racing.

Na drugi dirki, ki je potekala naslednji dan, je dirkalnik št. 171 dosegel cilj na 2. mestu. Avto 170 se je žal moral posloviti od dirke. Pnevmatike Proxes Slicks (Nürburgring spec.), ki uporabljajo trajnostne materiale, so se dobro odrezale in prispevale k zmagi.

Vodja Ring Racinga za Toyo Tires Uwe Kleen je podal izjavo: »Najvišji uvrstitvi na prvi dirki je bil najboljši rezultat, ki smo si ga lahko le želeli za uvod v 24-urno vzdržljivostno dirko. Kljub težavam avtomobila št. 170 na drugi dirki se je dirkalnik št. 171 dobro boril in končal na 2. mestu. Pnevmatike Proxes slick so se dobro odrezale in veselimo se podobnih zmogljivosti na 24-urni dirki. To je najpomembnejša dirka v sezoni in mehanske težave, ugotovljene na tej dirki, bomo rešili tako, da bomo popolnoma pripravljeni.« je dejal o svoji odločenosti za naslednjo dirko.

24-urna dirka na Nürburgringu poteka 1. in 2. junija. Celoten dirkalni program se začne 30. maja za največji festival motošporta leta v Nemčiji.

Toyo Tires podatke in znanje, pridobljeno z dejavnostmi v motošportu, uporablja pri razvoju izdelkov za zagotavljanje visokokakovostnih in visoko funkcionalnih pnevmatik po vsem svetu.

 

Serija Proxes
Serija Proxes je globalna vodilna blagovna znamka Toyo Tires, ki zagotavlja visoko zmogljivo vožnjo v vseh pogojih, od motošporta do vsakodnevne uporabe. Visoka zmogljivost kot standardna oprema v kombinaciji z elegantnimi vzorci je zelo priporočljiva, tako doma kot na mednarodni ravni.
Kliknite tukaj za podrobne informacije o izdelku: Proxes

Zadnje novice